Tandlægevagt

Knækket en tand/tabt fyldning?

Har du tabt en tand eller en fyldning i din tand? Hvis du ikke har smerter kan det dog oftest godt vente, til vi har åbent igen. Der sker ikke noget ved at gå med en tand, hvor et mindre stykke er knækket af i nogle dage. Er der en meget skarp kant, og er det umuligt at komme til tandlæge, kan du eventuelt runde den af med en neglefil. Det er det samme som ville vi også ville gøre – bare med et bor i stedet.

Tandpine uden for åbningstid

Hvis du oplever tandsmerter uden for vores åbningstid eller vores klinik holder ferie, kan du være opmærksom på følgende:

Er smerten mindre kraftig kan man forsøge med smertestillende medicin fx (dosis er beregnet til voksne):

Panodil (eller Pamol eller Pinex) 2 tabletter à 500mg 4 gange dagligt (i alt 1000mg 4 gange dagligt), evt kombineret med fx Ipren (eller Ibumetin eller Ibuprofen, eller Brufen) 1 tablet à 400mg 4 gange dagligt. Disse piller fås på mange tankstationer og apoteker. Ipren (Ibumetin, Ibuprofen, Brufen) må ikke tages hvis man har tendens til mavesår, og skal anvendes med forsigtighed af patienter over 65 pga risikoen for bivirkninger

Er smerten kraftig, uden at blive værre af iskoldt vand på tanden, og er der måske samtidigt hævelse af tandkødet, så skyldes smerten formentlig en infektion omkring tanden. Ring til lægevagten (det er gratis) og få en antibiotikakur samt noget smertestillende, og kontakt os snarest.

Er smerten kraftig, og bliver den værre af iskoldt vand skyldes den betændelse i selve nerven. Tanden skal formentlig rodbehandles. Kontakt Tandlægevagten i Århus. Vær opmærksom på, at Tandlægevagten ofte kun påbegynder behandlingen, og at prisen for en konsultation starter på 800-1000 kr. afhængigt af tidspunktet.

Tandlægevagten

Hvis du har akut behov for en tandlægetid uden for vores åbningstid, kan du kontakte Tandlægevagten i Århus, Frederiks Allé 93, 8000 Århus C, på telefon 40 51 51 62.

Tandlægevagtens åbningstider:

Fredag 18.00-21.00

Weekend og helligdage 10.00-13.00.

Om os

Vi er en moderne, kvalitetsbevidst tandklinik i centrum af Silkeborg, der lægger vægt på forebyggelse, med det formål at give dig det bedste udgangspunkt for at bevare dine egne tænder pæne og stærke hele livet.

Tandlægeskræk

Har du brug for en undersøgelse eller en behandling af dine tænder, men holder tandlægeskræk dig tilbage fra at bestille en tid hos din tandlæge? Så er du ikke alene. Omkring 15 % af alle danskere lider af tandlægeskræk.

Vi har hjulpet mange, og vi vil meget gerne hjælpe på en hensynsfuld måde. Se artiklen og nogle anmeldelser som folk uopfordret har givet.

Henvisninger

Klinikken udreder og behandler patienter med ansigtssmerter, kæbeledsproblemer, muskelsmerter og tandpine.
Vi modtager henvisninger fra tandlæger, men patienter er også velkomne til selv at henvende sig.

For patienter
Her kan du læse mere om hvordan vi kan hjælpe med smerteproblemer.